19-jarige vrouw uit Etterbeek komt om het leven bij verkeersongeval in Dilbeek

© Google Maps
| De 19-jarige vrouw zou de controle over haar stuur verloren zijn ter hoogte van de bushalte Kluizenbos in de Stationsstraat. Daar zou ze tegen een betonnen verlichtingspaal geknald zijn, om vervolgens zijdelings met de wagen opnieuw op de rijbaan terecht te komen.

In het Vlaams-Brabantse Dilbeek is zondagochtend een 19-jarige vrouw uit Etterbeek om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat melden de hulpdiensten. Het ongeval vond plaats omstreeks 4 uur 's ochtends in de Stationsstraat, waar een personenwagen om een nog onduidelijke reden van de weg ging en tegen een betonnen verlichtingspaal reed. De bestuurster overleefde die klap niet.

Volgens het parket Halle-Vilvoorde zou de bestuurster, een 19-jarige vrouw uit Etterbeek, de controle over haar stuur verloren zijn. Dat gebeurde ter hoogte van de bushalte Kluizenbos. Daar raakte ze een betonnen verlichtingspaal naast het talud, waarna de wagen weer op zijn flank op de rijbaan terecht kwam.

De lokale politie van Dilbeek was met twee ploegen zeer snel ter plaatse en de agenten startten onmiddellijk met de reanimatie. Die werd nadien overgenomen door de medische diensten. Maar dat mocht niet helpen. “Het slachtoffer overleed ter plaatse”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde.

"We hebben een verkeersdeskundige aangesteld", voegt hij daar aan toe. "De camerabeelden zullen nog geanalyseerd worden en getuigen zullen nog verhoord worden, om uit te sluiten dat er niet nog een ander voertuig bij de feiten betrokken zou zijn geweest." Door het onderzoek van de deskundige en het vervangen van de verlichtingspaal kon de Stationsstraat pas rond 9 uur opnieuw vrijgegeven worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?