19de Brussels Museum Nocturnes lokte 22.000 bezoekers

© Anne Jouan
| (archiefbeeld)

De 19de editie van de Brussels Museum Nocturnes heeft de afgelopen twaalf weken 22.000 bezoekers op de been gebracht. Van 19 september tot en met 5 december konden cultuurliefhebbers elke donderdagavond enkele van de 72 deelnemende Brusselse musea bezoeken aan een voordelige prijs.

Voor de eerste keer begon Brussels Museum Nocturnes met een grote vernissage op de Grote Markt. Er kwamen meteen 3.500 bezoekers een kijkje nemen in de omliggende musea of deelnemen aan een rondleiding op het Street Art Parcours.

De nocturnes op donderdagavond brengen ook altijd dat tikkeltje extra met zich mee dankzij workshops, optredens en andere activiteiten. Het Huis van de Europese Geschiedenis organiseerde een historische modeshow, terwijl geïnteresseerden in het Riolenmuseum met de zaklamp konden afdalen om de Zenne te verkennen of een schaduwpoppenspel te aanschouwen.

Sport kreeg ook een belangrijke plek tijdens de nachtelijke museumopeningen en zorgde zo voor een uitzonderlijke beleving. Er waren onder meer tai-chiworkshops in het Charlier Museum en yogasessies in het Museum van de Nationale Bank.

Vorig jaar was een absoluut recordjaar voor Brussels Museum Nocturnes met 24.600 deelnemers. De 19de editie lokte iets minder volk, maar volgend jaar wordt het een feestelijke editie. In 2020 viert Brussels Museum Nocturnes haar 20ste verjaardag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?