2 miljoen liter water weggelekt in kelder Brussels flatgebouw

© Walter Derieuw
| Een lokaal van zowat 50 vierkante meter stond zowat 2 meter onder water
Updated: 09-08-2019 - 20:30

Door een ernstig waterlek in de kelder van een flatgebouw op de Antwerpsesteenweg staat een kelderruimte intussen twee meter onder water. Dat betekent dat zowat twee miljoen liter water is weggevloeid. De Brusselse brandweer was sinds 11.25 uur ter plaatse om het water weg te pompen.

De pompiers werden verwittigd door arbeiders die op de Antwerpsesteenweg aan het werk waren. Zij hadden een enorm lek ontdekt in de kelderruimte van een flatgebouw.

De brandweer kwam iets voor de middag ter plaatse en bleef water pompen tot de avond. Door het lek was het waterpeil in de kelderruimte inmiddels immers gestegen tot twee meter, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ. De kelder is ongeveer 1000 vierkante meter groot. Urenlang pompte de brandweer 216.000 liter per uur weg.

Zowat twee miljoen liter water is gelekt, schat Derieuw. "Het gaat om een lek in de waterleiding en alle herstellingen vallen ten koste van de eigenaar van het appartementsgebouw".

waterlek Antwerpsesteenweg
© Walter Derieuw
| Met meerdere pompen probeert de brandweer de onderstroomde kelder zo snel mogelijk te ledigen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?