20 geseinde personen opgepakt in Kanaalzone

© ADT-ATO

Tijdens een gecoördineerde actie van verschillende politiediensten, zijn twintig geseinde personen opgepakt. Dat meldt de federale politie. Het is de derde grootschalige actie van dit jaar. In totaal werden er dit keer 406 personen en 489 voertuigen gecontroleerd. De acties kaderen binnen het Kanaalplan.

In totaal controleerde de politie 406 personen en 489 voertuigen. 20 geseinde personen werden opgepakt, en 5 personen zonder geldige verblijfsdocumenten. 11 personen werden gerechtelijk aangehouden, één persoon was in bezit van verboden wapens en er werden 17 drugsfeiten geregistreerd. 549 chauffeurs moesten een ademtest doen en 14 daarvan bliezen positief.

De gecoördineerde actie vond plaats in de nacht van 12 en 13 september. Het is de derde grootschalige actie van het jaar. Vier Brusselse politiezones namen deel, net als de federale gerechtelijke politie, specialisten van de Dienst Vreemdelingenzaken en magistraten van het Brussels parket.

De actie kadert binnen het Kanaalplan, en richtte zich voornamelijk op drugshandel, verboden wapenbezit- en handel en gebruik van valse documenten. Ook inbrekers van woningen en voertuigen werden gezocht, net als rondtrekkende dadergroepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?