16 april 2020: uitdelen van maaltijden aan Brusselse daklozen en mensen in armoede door Resto du Coeur tijdens de coronacrisis, veroorzaakt door de ziekte covid-19

| (Archiefbeeld) Restos du Coeur

200 gasten genieten van feestmaaltijd Resto du Coeur in Laken

EDB
© BRUZZ
24/12/2022

Maar liefst 200 gasten konden zich vrijdag in het Resto du Coeur van Laken tegoed doen aan een rijke feestmaaltijd. “Ze hebben ons verwend.”

Nu de energie- en voedselprijzen de pan uit rijzen, stijgt de vraag naar voedselhulp en naar maaltijden bij sociale restaurants steeds sneller. Dat voelen ze ook bij de Federatie van de Restos du Coeur in België.

Vrijdag werd dat nogmaals duidelijk, toen maar liefst 200 gasten zich aanmeldden voor een rijke feestmaaltijd in het Resto du Coeur in Laken, schrijft de RTBF. De negentien federaties van Restos du Coeur in België leveren in de kerstperiode een bijkomende inspanning om iedereen een feestmaaltijd aan te bieden. Niet zonder succes.

Op een bedje van crème anglaise

“Het was erg druk op vrijdag, wanneer zo’n 200 mensen – hoofdzakelijk senioren – kwamen genieten van een feestmenu,” klinkt het.

Het feestmenu was speciaal samengesteld door de medewerkers: tomaat-garnaal als voorgerecht, een rollade van fazant of een gratin dauphinois met mediterrane groenten als hoofdgerecht, en een tompoes op een bedje van crème anglaise als dessert.

“Ze hebben ons verwend,” klonk het bij een van de gasten. “Een dikke proficiat aan het keukenteam dat alles gemaakt heeft. Hoedje af voor hen!”

Ook een andere klant kon haar blijdschap niet verbergen. “Alles is heel goed. Vandaag zijn we met veel mensen omdat ons een speciaal gerecht werd beloofd. Het is erg goed, maar ik moet zeggen dat het elke dag erg goed is. Ik kom naar hier omdat ik me thuis eenzaam voel en het belangrijk is om naar buiten te komen om andere mensen te leren kennen.”

De Restos du Coeur zullen dit jaar nog duizenden feestmaaltijden klaarmaken. De Belgische federatie van Restos du Coeur lanceerde zelfs voor het derde opeenvolgende jaar de actie ‘Een feestmenu voor iedereen’, een oproep tot giften waarmee in 2021 niet minder dan 5.600 menu's konden worden aangeboden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni