20.000 bezoekers voor eerste moslimbeurs

© brusselnieuws.be
02/10/2012
Meer dan 20.000 mensen hebben het afgelopen weekend de eerste moslimbeurs in Brussel bezocht. De beurs trok ook veel niet-moslims naar Thurn & Taxis.

De beurs liep van vrijdag tot maandag. Bezoekers konden er terecht voor alles wat met de islam te maken heeft, van gastronomie over muziek tot debatten. Onder de 20.000 bezoekers ook tot 40 procent niet-moslims.

De organisatoren zijn tevreden met de opkomst. Hoewel een aantal standhouders gehoopt hadden meer te kunnen verkopen. Volgens hen waren mensen niet voldoende op de hoogte van het bestaan van de beurs, zo schrijft La Capitale.

Spanning
In Parijs is de moslimbeurs al aan haar 28ste editie toe, in Brussel werd ze voor het eerst georganiseerd.

De beurs zorgde vooraf voor spanning. Vooral door de komst van een aantal sprekers op de debatten. Zo uitte MR-kamerlid Dennis Ducarme vorige week nog zijn ongenoegen over de komst van de Saoedische sjeik Issam al-Bachi naar de beurs. Volgens Ducarme behoort de man tot diegenen die "niet aarzelen om zelfmoordaanslagen te promoten".

Organisator Karim Chemlal is vooral blij dat de debatten ervoor hebben gezorgd "dat die mensen die met de vinger gewezen worden, hebben kunnen aantonen dat ze pleiten voor een Europese islam, open en verantwoord."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni