200.000 euro voor betere e-inschrijvingen

© brusselnieuws.be
26/09/2011
Het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs heeft maandag de inschrijvingsprocedure voor 2012-2013 vastgelegd. In grote lijnen blijft die dezelfde als de vorige. Er gaat 200.000 euro naar een gebruiksvriendelijker online inschrijvingssysteem.

De inschrijvingen voor broers en zussen van ingeschreven kinderen starten op 9 januari. De andere kinderen kunnen vanaf 1 februari terecht op www.inschrijveninbrussel.be voor een online-inschrijving. Op die website vinden ouders ook alle informatie over de procedure.

Nieuw dit jaar is onder meer dat ouders die een voorrangsplaats ambiëren de bewijsstukken rechtstreeks aan het Lokaal Overlegplatform (LOP) moeten bezorgen. Op die manier zullen ouders die geen aanspraak kunnen maken op zo'n plaats niet langer plaatsen van anderen blokkeren.

Gebruiksvriendelijker
Het LOP investeerde ook in een verbeterd online inschrijvingssysteem. "De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft daar 200.000 euro voor uitgetrokken,"zegt Stefan De Latte van het kabinet van Jean-Luc Vanraes (Open VLD) aan brusselnieuws.be. "We hebben vooral gewerkt aan een betere gebruiksvriendelijkheid. De criteria zijn wel dezelfde gebleven."

In de aanloop naar de nieuwe inschrijvingen komen er enkele info-momenten.

Nieuwe LOP-voorzitter
Het LOP basisonderwijs heeft overigens ook een nieuwe voorzitter. Dimokritos Kavadias wordt opgevolgd door Walentina Cools, Departementshoofd Lerarenopleiding Erasmushogeschool en Voorzitster van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs.

Collegelid Jean-Luc Vanraes, binnen de VGC bevoegd voor Onderwijs, herinnert er tenslotte aan dat een betere inschrijvingsprocedure het plaatstekort aan Brusselse scholen niet oplost. "We hebben dringend nog meer basisscholen nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni