Brussels minister Pascal Smet (SP.A) maakte samen met zijn collega van de Vlaamse regering Sven Gatz (Open VLD) het bedrag bekend dat de solidariteitsactie Brussel Helpt heeft opgebracht. De actie haalde dit jaar 20.651 euro op. Het bedrag gaat integraal naar de loopgroep Les Gazelles de Bruxelles.

Brussel Helpt Slotdag

Brussel Helpt begon dit jaar op 16 november in de concertzaal AB met een concert van de band Yevgueni en sloot vandaag feestelijk af in de radiostudio's van BRUZZ.

Het geld gaat dit jaar naar Les Gazelles de Bruxelles, een loopgroep die via het lopen nieuwkomers, vluchtelingen of mensen in kansarmoede samenbrengt en versterkt.

"Ik ben heel blij," zegt Wim Poelmans van Les Gazelles. "Ik ben ook dankbaar voor al de mensen die zich hebben ingezet, hoe klein of hoe groot ook de actie was. 20.651 keer bedankt!"

Met het ingezamelde bedrag, zal de loopgroep nieuwe loopclubs opstarten. "We hebben al een vraag gekregen van Fedasil Woluwe om een nieuwe club te starten," zegt Poelmans.

"Acties zoals Park Miles hebben echt mensen samen gebracht en gemobiliseerd om aan dit mooie bedrag te komen," zegt Thomas Van Campenhout, die de actie Brussel Helpt voor BRUZZ mee coördineerde.

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel Helpt 2017 , Brussel Helpt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni