21-jarige vrouw uit Vilvoorde overleden nadat ze kanaal reed met auto

© google

In Laken is gisterenavond een jonge vrouw uit Vilvoorde om het leven gekomen toen ze met een wagen in het kanaal belandde.

"Rond 20.45u is een wagen in het kanaal terechtgekomen ter hoogte van de Heembeekkaai in Laken" ,zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

De 23-jarige bestuurder was ter hoogte van de Heembeekkaai gestopt om iets te eten. Zijn twee jaar jongere nicht en haar vriendin zaten op de achterbank en bleven zitten om naar muziek te luisteren. Beide meisjes kropen naar de voorste zetels en de nicht is vervolgens een toertje beginnen rijden op het plein aan de kaai. Ze verloor daarbij de controle over het stuur, waarna de wagen in het kanaal belandde.

De bestuurder die buiten zat te eten is meteen in het water gesprongen en heeft de vriendin die op de passagiersstoel zat, kunnen redden. Haar raampje stond nog open waardoor ze snel uit de wagen kon worden gehaald. Ze werd samen met de jongeman met onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het nichtje van de bestuurder werd uiteindelijk ook uit de wagen gehaald door de brandweer, maar overleed later in het ziekenhuis.

Het parket van Brussel werd in kennis gesteld van de feiten. Uit alle elementen van het onderzoek (camerabeelden, getuigenverklaringen, vaststellingen ter plaatse etc.) blijkt dat het om een ongeval gaat en dat er geen sprake is van kwaad opzet.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook