227 pv’s voor sluikstorten dankzij camera’s van Net Brussel

SluikstortenVorst5
© KP
© KP

Sinds eind maart maakt het Agentschap Net Brussel gebruik van camera’s om sluikstorten tegen te gaan. Sindsdien werden er al 227 pv’s voor sluikstorters opgesteld in 7 verschillende Brusselse gemeenten, waarvan 80 in Sint-Agatha-Berchem.

Ook in Anderlecht, met 57 pv’s, Vorst (41 pv’s) en in Stad Brussel (40 pv’s) werden veel sluikstorters gevat. Gevolgd door Molenbeek (5), Etterbeek (3) en Elsene (1). Het gaat om zes mobiele camera’s die gebruikt worden door de dienst Opsporing en Verbalisatie van Net Brussel om gevallen van sluikstorten te kunnen opsporen en traceren.

36.000 meldingen rond zwerfvuil

Volgens Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V), die de cijfers opvroeg bij Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo), tonen de camera’s van Net Brussel zich als “een waardevol instrument in de strijd tegen sluikstorten”.

“Dat het op vlak van openbare netheid heel wat beter kan in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is al lang geen geheim meer”, vervolgt Debaets. “Uit een eerder antwoord dat ik mocht ontvangen, bleek dat er tijdens de eerste tien maanden van 2020 al bijna 36.000 meldingen rond zwerfvuil en sluikstort binnenliepen via Fix My Street, wat al een pak hoger ligt dat het totale aantal meldingen uit 2019.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?