250 mensen betogen voor dierenrechten in Brussel

betogers

In Brussel hebben zondagnamiddag zo'n 250 mensen deelgenomen aan de eerste Animal Rights March in België. De betogers eisen dat er een einde komt aan het dierenleed en dat dieren rechten krijgen.

"Dieren zijn evenveel waard als mensen, hun levens zijn evenveel waard als een mensenleven", zegt betoogster Tine De Wilde. "Zij willen niet sterven, zij voelen angst, ze voelen pijn, net als ons."

"We komen vandaag op straat om onze stem te laten horen voor zij die dagelijks stilgezwegen worden, die dagelijks gebruikt, misbruikt, mishandeld en vermoord worden", gaat de actievoerster verder. "Wij willen dat dit stopt. Al die dieren, al die waardevolle, onschuldige levens worden door de egoïstische mens absoluut niet geëerbiedigd. Daartegen zeggen we 'neen', we staan hier voor een beter leven voor alle dieren - voor een wereld waarin al het leven op aarde gerespecteerd wordt."

Hun boodschap is vandaag meer dan ooit cruciaal, vinden de betogers: "De wereld staat letterlijk in brand. Kijk maar naar de Noordpool, het Amazonewoud. En dat allemaal omdat de overgrote meerderheid weigert de ogen te openen. Wel, onze ogen zijn al open en het is de hoogste tijd dat we ook onze mond openen: de toekomst is vegan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?