250-tal brandweerlui betoogt in Brussel

Updated: 17-06-2019 - 12:49

Een 250-tal brandweerlui betoogt maandag door de straten van Brussel. Dat meldt de Brusselse lokale politie. De brandweerlieden zijn boos omdat hun premies voor speciale diensten worden geschrapt.

Volgens de politie gaat het om een spontane manifestatie en bevinden de betogers zich momenteel op de Emile Jacqmainlaan.

"De Brusselse regering heeft beslist om ons geldelijk statuut te wijzigen. Ze wil de premies voor de speciale diensten van de brandweer afschaffen. We zullen minimaal 200 euro per maand verliezen en daar gaan we niet mee akkoord", zegt vakbondsman Eric Labourdette aan BRUZZ.

De Emile Jacqmainlaan wordt afgezet door brandweervoertuigen waardoor er verkeershinder is. De betogingen zullen doorgaan tot 20 juli.

Vandaag rond 12 uur vonden de eerste onderhandelingen plaats over de wijziging van het geldelijke statuut. "We hebben gevraagd om duidelijkheid te krijgen over hoeveel ons salaris zal bedragen, maar we krijgen geen antwoord van ontslagnemend staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi)."

Woensdag en vrijdag om 10 uur zullen de brandweerlui opnieuw naar het kabinet van staatssecretaris Cécile Jodogne trekken, laat Labourdette nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?