2.500 deelnemers op tweede editie 10 km van Brussel

YV
25/04/2016

In het Koning Boudewijnstadion verzamelden zondag 2.500 lopers voor de 10 km van Brussel. Nicolas Maroye behaalde de zege bij de mannen, Hélène Depoorter bij de vrouwen.

De 10 km van Brussel bestaat uit een loopwedstrijd van 10 km en een van 5 km. Ex-atleet Cédric van Branteghem gaf het startschot en liep zelf ook mee.

“Ongeveer tien procent van de deelnemers heeft de 5 km gelopen”, zegt Gert van Goolen van organisator Golazo Sports. “De wedstrijd verliep zonder incidenten of ongelukken.”

Het parcours van de 10 km begint en eindigt in het Koning Boudewijnstation en loopt langs enkele minder bekende plekken van de hoofdstad als het park van Laken, het Jan Sobieski- en het Ossegempark. Het traject, dat nooit helemaal vlak is, wordt best pittig genoemd. Daarnaast kregen de lopers zondag veel regen, wind en zelfs hagel voorgeschoteld, afgewisseld met enkele zonnige periodes.

Nicolas Maroye heeft bij de mannen de beste tijd neergezet met 33 minuten en 36 seconden, gevolgd door Ruben Max en Timothy Vandewattijne. Hélène Depoorter haalde als eerste vrouw de finish op 37 minuten en 28 seconden. Juliet Champion en Heidi Wouters veroverden de tweede en derde plaats.

Op de 5 km bereikte Barthélemy Yông Geldof als eerste de eindmeet in 17 minuten en 30 seconden. Virginie Demeyer was met 19 minuten en 26 seconden de eerste bij de vrouwen.