comic_con_1

Niet minder dan 25.000 sci-fi, fantasy en comicliefhebbers zijn het voorbije weekend afgezakt naar Tour & Taxis voor de tweede editie van Comic Con Brussels. Het cijfers overstelpt de verwachtingen en versplintert het record van de eerste editie, toen ‘slechts’ 10.000 bezoekers langskwamen. “We zijn ongelooflijk blij met de groei, maar groter moet het niet worden.”

Comic Con Brussels pakte dit jaar uit met grote namen als Dirk ‘Face’ Benedict van The A-Team, Sam ‘Flash Gordon’ Jones en Ninja Turtles-tekenaar Kevin Eastman. Zij waren volgens de organisatie met groot enthousiasme in Brussel, en dat heeft duidelijk zijn effect gehad, want er kwamen meer dan dubbel zo veel bezoekers over de vloer als vorig jaar.

Toch begon organisatie er zaterdag aan met een bang hart, vanwege de minder geslaagde editie van MCM Comic Con in Brussels Expo vorig jaar. Maar dat bleek onterecht, want er kwam een massa verkleden en niet verklede geïnteresseerden naar Tour & Taxis. “Een groot deel van dat succes is te danken aan onze gasten, die alle 27 zijn afgekomen. Dat is niet vanzelfsprekend,” aldus Quinte Ridz van de organisatie.

“Daarnaast zijn we als organisatie gegroeid: de beurs was groter, er was meer animatie en er waren meer gasten. Daar hebben we ook sterker dan ooit promotie voor gemaakt en we haalden het nieuws vaak. Daardoor zijn dit keer ook veel families naar de conventie gekomen.”

‘We houden het gezellig’
Nu is het uitkijken naar Comic Con Brussels 2018. “We hebben gezien dat de Brusselaar nog buiten komt en dus willen we het zeker nog een kans geven,” aldus Ridz. Over de datum en locatie heerst nog geen zekerheid, maar waarschijnlijk komt de organisatie terug naar “het charmante Tour & Taxis” met een beurs van ongeveer dezelfde grootte.

“25.000 bezoekers is ideaal. Ons doel is niet om steeds groter te worden, we willen geen mega-evenement worden,” gaat Ridz verder. Maar dan zal de organisatie toch een plafond moeten zetten op de ticketverkoop, want er vinden al gesprekken plaats voor grote namen. “We lobbyen al voor onder andere James Duval uit Donnie Darko, Bob Gunton uit The Shawshank Redemtion en Anna Brewster uit Star Wars. Dat zijn allemaal mensen die voor het eerst een conventie zouden bijwonen.”

De geldprijs van 1.000 euro voor beste kostuum ging naar een cosplayer die kwam als de Predator uit Alien vs. Predator. “Bij die prijs is het heel belangrijk in welke mate de deelnemers hun kostuum zelf maken en daar heeft die man mee gewonnen. Hij heeft geen enkel onderdeel gekocht en alles zelf bij elkaar genaaid en geplakt" (zie foto hieronder).

predator_cosplay_win

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni