2,6 miljoen voor renovatie brandweerkazernes

© PhotoNews
| Opknapbeurt voor brandweerkazernes (archief)

In 2018 voorziet het Gewest een investering van 2,6 miljoen euro in de Brusselse brandweerkazernes. Met de demografische groei en het ontstaan van nieuwe wijken bekijkt bevoegd staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi) ook waar nieuwe kazernes moeten komen.

Daarmee bevestigt staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne (Défi) een bericht van La Dernière Heure.

In de krant doen een aantal brandweerlieden hun beklag over de staat van de kazernes, die niet goed onderhouden zouden zijn. Jodogne erkent bij BRUZZ dat de infrastructuur vaak verouderd is en niet altijd in goede staat verkeert. Maar de staatssecretaris investeert in een betere infrastructuur: in 2017 kondigde ze een investering van 1,2 miljoen euro aan, maar dat werd uiteindelijk 950.000 euro. In 2018 wordt 2,6 miljoen euro voorzien, enkel en alleen voor de renovatie van de bestaande kazernes.

Twee nieuwe kazernes op komst

Met de demografische groei en het ontstaan van nieuwe wijken analyseert de gewestregering ook waar nieuwe kazernes moeten komen. Staatssecretaris Jodogne kondigt aan dat ze op korte termijn twee nieuwe kazernes wil openen: een in het centrum en een in het zuidwesten van de stad.

De voorpost ‘Cité', die in 2016 werd ingehuldigd op de site van het Rijksadministratief Centrum, verbetert sindsdien ook de dekking in de Vijfhoek, Sint-Joost en Oost-Schaarbeek. "De staatssecretaris wil zo het tegen het einde van de legislatuur enkele belangrijke resultaten geboekt hebben", klinkt het op haar kabinet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?