28-jarige journaliste komt om bij verkeersongeval in Schaarbeek

© Google Streetview

De 28-jarige vrouw die dinsdagavond om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Schaarbeek, was een journaliste van De Standaard. Dat meldt hoofdredacteur Karel Verhoeven woensdagavond op de site van de krant.

Het ongeval gebeurde dinsdag omstreeks 23.30 uur op de Haachtsesteenweg. De jonge vrouw, Stephanie Verbraekel, werd er in nog onduidelijke omstandigheden aangereden door een personenwagen. De hulpdiensten trachtten de vrouw nog te reanimeren maar ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De autobestuurder die haar aanreed, werd ondervraagd maar nadien vrijgelaten. De bestuurder bleek niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen, onder meer om na te gaan of de auto aan een overdreven snelheid reed. Er zijn verschillende onderzoeksopdrachten uitgevoerd, aldus het parket.

"Bijna elke dag kunnen we dit soort berichten in de krant publiceren", schrijft hoofdredacteur Karel Verhoeven op de website van De Standaard. "Nu overkomt het een van de onzen. Het voelt tragisch en onrechtvaardig, ook om wie Stephanie was, zo uitzonderlijk getalenteerd en genereus."

"De lezers van De Standaard kennen Stephanie van haar grafische werk, haar collages en illustraties, uitgepuurd, met een licht absurde toets maar journalistiek helder. Ze gaf het Weekblad en de weekend- en de dagkranten vorm en maakte covers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?