300 mensen op steunbetoging voor sans-papiers op Luxemburgplein

© Igor Pliner

Op het Brusselse Luxemburgplein hebben zaterdag zo'n driehonderd mensen actie gevoerd naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag. De manifestanten scandeerden slogans tegen politiegeweld en vroegen om de regularisatie van mensen zonder papieren.

Op het Brusselse Luxemburgplein hebben zaterdag zo’n 300 mensen actie gevoerd naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag. De manifestanten scandeerden slogans tegen politiegeweld en vroegen om de regularisatie van mensen zonder papieren.

De betogers spraken zich uit tegen de uitbuiting van migranten en vroegen om de sluiting van gesloten asielcentra. “De autoriteiten kunnen niet langer doorgaan met ons bestaan te ontkennen”, zo zegt het collectief van sans-papiers. “Het is tijd om te beslissen over een regularisatie. Nu overleven duizenden mensen alleen dankzij solidariteit en gastvrijheid.”

De actie werd getolereerd door de gemeentelijke diensten, en verliep dan ook statisch, om het risico op een verspreiding van het coronavirus tot een minimum te herleiden.

Bekijk hieronder de fotogalerij door op de pijltjes te klikken:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?