300 mensen op steunbetoging voor sans-papiers op Luxemburgplein

ADD
© Belga - BRUZZ
20/06/2020

Op het Brusselse Luxemburgplein hebben zaterdag zo'n driehonderd mensen actie gevoerd naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag. De manifestanten scandeerden slogans tegen politiegeweld en vroegen om de regularisatie van mensen zonder papieren.

Op het Brusselse Luxemburgplein hebben zaterdag zo’n 300 mensen actie gevoerd naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag. De manifestanten scandeerden slogans tegen politiegeweld en vroegen om de regularisatie van mensen zonder papieren.

De betogers spraken zich uit tegen de uitbuiting van migranten en vroegen om de sluiting van gesloten asielcentra. “De autoriteiten kunnen niet langer doorgaan met ons bestaan te ontkennen”, zo zegt het collectief van sans-papiers. “Het is tijd om te beslissen over een regularisatie. Nu overleven duizenden mensen alleen dankzij solidariteit en gastvrijheid.”

De actie werd getolereerd door de gemeentelijke diensten, en verliep dan ook statisch, om het risico op een verspreiding van het coronavirus tot een minimum te herleiden.

Bekijk hieronder de fotogalerij door op de pijltjes te klikken:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, vluchteling, wereldvluchtelingendag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni