36 nieuwe woningen en crèche vlakbij Weststation

Woningen Eklaproject Woningen Eklaproject
© citydev.brussels
© citydev.brussels

Op het braakliggend stuk vlak naast het Weststation in Molenbeek komen 36 woningen en een crèche. Dat heeft ontwikkelingsmaatschappij citydev.brussels vandaag woensdag bekendgemaakt. Later volgt een mini-wijk met een school, horeca en een woontoren.

Net ten oosten van het Weststation ligt nu een stuk braakliggende grond van 8.000 vierkante meter. Een deel ervan wordt volgebouwd door citydev.brussels. De Brusselse maatschappij koos vandaag uit vier kandidaten voor het ontwerp van DMI Vastgoed.

DMI plant de bouw van 36 gewone koopwoningen op de site, verdeeld over vier verdiepingen. Die zijn goed voor ongeveer 80 inwoners. Er komt ook een crèche van 600 vierkante meter.

Op dit moment ligt er op die plaats een kleine openbare groene ruimte met een speeltuin. Die zal plaats moeten ruimen voor het nieuwe blok, maar wordt vervangen door een nieuw parkje op dezelfde site. Ook de loopbrug vanuit de oude brouwerij zou idealiter bewaard blijven.

‘Stadskanker’ wordt mini-wijk
"Dit soort project is cruciaal voor ons gewest,” zegt citydev.brussels directeur Denis Grimberghs. “Hier zien we eens te meer hoe een stadskanker wordt opgewaardeerd en een thuis biedt aan gezinnen en ondernemingen."

De werken beginnen dit jaar. De maatschappij hoop dat het blok er ten laatste in 2019 helemaal staat.

De rest van het stuk grond, goed voor zo’n 6.600 vierkante meter, is in handen van projectontwikkelaar Re-Vive. Zij plannen er op termijn de bouw van een mini-wijk vlakbij het multimodale knooppunt dat het Weststation is.

In die miniwijk komt nog een hotel, winkels, kantoren voor creatieve ondernemingen, een basisschool voor 200 leerlingen, studentenwoningen en een woontoren.

Pierre Van Humbeekstraat - Ninoofsesteenweg
© google

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?