3.700 euro schade door graffiti in metrostation Vandervelde

Karel Goethals
© Brussel Deze Week
25/11/2009
De graffitispuiters die in september metrostation Vandervelde onder handen namen, kunnen maar beter een spaarpotje opzijzetten. Navraag van Brussels parlementslid Carla Dejonghe (Open VLD) leert dat de restauratie van het kunstwerk zo'n 3.700 euro zal kosten.

Dat bedrag is nodig om de wandschildering La grande taupe et le petit peintre van de Brusselse kunstenaar Paul De Gobert te ontdoen van de groene inkt die vandalen over de hele breedte ervan aanbrachten. De daders konden nog niet worden gevat. Volgens Dejonghe is de Woluwse metrohalte een gemakkelijk doelwit voor taggers, doordat ze ietwat afgelegen en niet erg druk is.

Graffiti vormen een wijdverspreid probleem in de hoofdstad, zo bleek nog vorige woensdag uit een reportage van Telefacts Crime op VTM. Om de strijd tegen het stijgende aantal taggers aan te binden, beschikt de Brusselse politie over een speciale antigraffiti-eenheid en werkt ze nauw samen met de vervoersmaatschappij MIVB. Die samenwerking leidde onlangs tot de arrestatie van een 15-jarige tagger in metrostation Sint-Katelijne, nadat hij herkend werd op camerabeelden van de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni