500 nieuwe bomen voor stadsbos Heembeek

© CD/Bruzz

In Neder-Over-Heembeek hebben burgers en scholieren 500 bomen geplant. Die moeten deel uit maken van een stadsbos van 40 hectare. Volgens Brussels schepen van Groene Ruimten Khalid Zian (PS) zijn er al 15.000 bomen en struiken geplant.

Sinds 2013 nemen inwoners jaarlijks deel aan een ‘boomplantdag’ in Neder-Over-Heembeek. Vlakbij het Militair Hospitaal moet een stadsbos komen zo kondigde het stadsbestuur vijf jaar geleden aan.

“Sinds het begin van het project zijn er al 15.000 bomen en struiken geplant op een oppervlakte van 22 hectare”, laat de woordvoerster van de schepen van Groene Ruimten Khalid Zian (PS) weten. Dit jaar werden ook scholieren betrokken bij het planten van de bomen. Zij hebben geholpen met het planten van 500 bomen, waaronder kersenbomen, wintereiken en zomerlindes.

Het stadsbos moet uiteindelijk een oppervlakte van veertig hectare omvatten. Maar hoever het daarmee zit, is onduidelijk. Benoît Elleboudt volgt het project op de voet. Met zijn vzw De Groene Wandeling organiseert hij wandeltochten in Neder-Over-Heembeek. “De stad moet nog percelen aankopen, maar hoe dat zit, weet niemand”, zegt hij. Hij hekelt het gebrek aan communicatie tussen de stad en betrokkenen. “De stad heeft weinig zin voor dialoog.”

De woordvoerster van schepen Zian bevestigt dat de stad nog een aantal percelen moet aankopen. "Momenteel beschikken we over 22 hectare en moeten we nog een aantal terreinen kopen om tot de gewenste oppervlakte te komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?