500 slaapzakken voor migranten Maximiliaanpark gezocht

© La Capitale

Enkele vrijwilligers die de migranten in het Maximiliaanpark helpen, zijn met een inzamelactie gestart: tegen 19 augustus willen ze 500 slaapzakken verzameld hebben. “We willen vermijden dat de mensen op de grond moeten slapen”, zegt initiatiefnemer Nabil Moujahid aan La Capitale.

Volgens Moujahid slapen er op dit moment al zo’n 350 mensen in het park. “Maar we weten niet wanneer er nog een nieuwe grote groep aankomt.” Voorlopig hebben de vrijwilligers al zo’n 250 slaapzakken ingezameld. “We hebben er zelfs een vijftigtal opgepikt op het Esperanzah-festival (in Floreffe, red.).”

Moujahid wil er nog eens 500 slaapzakken bij. “Dat is op dit moment erg belangrijk, want het is slecht weer, het is enorm vochtig buiten. Het minste wat we kunnen doen voor het comfort van de migranten, is ervoor zorgen dat ze niet op de grond moeten slapen”, zegt hij.

Mensen die een slaapzak willen schenken kunnen 10 euro storten op een rekening, of ze kunnen hun ongebruikte slaapzak elke woensdag tussen 13 uur en 17.30 uur komen afgeven in de Léon Theodorstraat 85 in Jette.

Vrijdag kondigde Schaarbeek nog aan dat er een tijdelijk opvangcentrum voor de migranten zal komen, maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet meteen weten niet achter dat idee te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?