5.000 Brusselaars ruilen auto voor groener vervoer

© brusselnieuws.be
18/11/2009
Meer dan 5.000 Brusselaars hebben gebruik gemaakt van Brussel'Air. Sinds oktober 2006 kunnen Brusselaars hun auto inruilen voor een Cambio-jaarabonnement, gecombineerd met een MIVB-jaarabonnement of een fietspremie.

Ongeveer 150 Brusselaars lieten per maand hun nummerplaat vernietigen. Dat zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) in de commissie voor infrastructuur van het Brussels Parlement.

In ruil krijgen de Brusselaars een jaarabonnement op het autodelen van Cambio. Op de koop toe mogen ze kiezen tussen een fietspremie en een jaarabonnement van de MIVB.

Parlementslid André du Bus (CDH) zegt dat er misbruik wordt gemaakt van de Brussel'Airpremie. Een aantal mensen zouden gebruik maken van de premie, terwijl ze eigenlijk hun auto inruilen voor een bedrijfswagen.

André du Bus vindt ook dat Brussel'Air niet eerlijk is. Mensen die nooit een auto hebben gehad, worden niet beloond. Hij stelt zich ook vragen over de doeltreffendheid van de Brussel'Air-premie op het vlak van milieu.

Volgens De Lille is Brussel'Air wel doeltreffend, maar hij wil het programma ook evalueren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni