6.000 handtekeningen tegen ontheiliging Sint-Katelijnekerk

© benymarc.com
Al meer dan 6.000 mensen hebben de petitie tegen de ontheiliging van de Sint-Katelijnekerk aan de Vismarkt getekend. Woensdag raakte bekend dat de kerk op 31 december definitief de deuren sluit. De Stad Brussel, eigenaar van de kerk, speelt met het idee om er een overdekte markt van te maken.

De petitie die in oktober startte, is een initiatief van de christelijke vereniging 'Vrienden van Sint-Katelijne'. Al ruim 6.100 mensen hebben die ondertekend. De initiatiefnemers wijzen op de belangrijk rol van de Sint-Katelijnekerk.

De kerk sluit op 31 december de deuren. De kosten voor renovatie en onderhoud zijn te hoog. Tot 30 Brusselse kerken wacht in de komende jaren mogelijk hetzelfde lot.

Volgens de Stad is de sluiting een beslissing van de Kerkfabriek, die de kerk uitbaat. Het stadsbestuur speelt met het idee om in de kerk een overdekte markt onder te brengen. De plaatselijke handelaars zouden daar ook voor gewonnen zijn. Het Gewestelijk handelsagentschap Atrium voert daarover een studie uit. Resultaten worden in de loop van 2012 verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?