700.000 begonia's in Brussels bloementapijt

© tvbrussel
14/08/2008
Op de Grote Markt wordt donderdagavond het bloementapijt onthuld. Gentse bloemenkwekers hebben 700.000 begonia's geleverd voor het tapijt. Vanmiddag waren vrijwilligers druk in de weer om alle bloemen te schikken.

Honderd vrijwilligers versierden de Grote Markt in een paar uur tijd met 's werelds meest bekende bloementapijt. Het tweejaarlijkse bloementapijt is na zestien edities een van de belangrijkste visitekaartjes van het Brusselse toerisme.

De ontwerper Mark Schautteet liet zich dit jaar inspireren door een echt 18de-eeuws tapijt. "Het originele tapijt is te bezichten in het stadhuis zelf. Het is een heel frivool tapijt met veel kleuren, met een zeer donkere ondergrond. Op het vlak van kleuren is het ideaal."

De bloementapijten van Mark Schautteet vind je terug over de hele wereld. Toch blijft het bloemenfestival op de Grote Markt bijzonder. "Brussel is altijd het bijzonderste geweest. Van in het begin is er altijd een ander thema geweest. Het is de beste plaats voor een bloementapijt," aldus Schautteet.

Niet minder dan 700.000 begonia's zijn er nodig voor het tapijt van 1.800 vierkante meter. De typische bloemen zijn afkomstig uit de streek van het Oost-Vlaamse Lochristi, waar ze gisteren pas geplukt zijn.
Door het vochtige weer overleven de bloemen het weekend zonder probleem, zelfs op de kasseiën van de Grote Markt. Het zijn trouwens de kwekers zelf die de bloemen komen schikken, met de hulp van heel wat gepensioneerde bloemisten.

Tot en met zondag blijft de Grote Markt ingepalmd door een schitterend bloementapijt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni