800 handtekeningen tegen boskap Nestor Martinbosje

Leefmilieu Brussel wil het Nestor Martinbosje in Ganshoren rooien om er een speelplein aan te leggen. Dat is niet naar de zin van de omwonenden die achthonderd handtekeningen verzamelden tegen de kap van 424 populieren. Dinsdag komt de zaak aan bod op de overlegcommissie van de gemeente.

Het populierenbos is volgens Christiane Vander Motte een dam tegen lawaai-overlast, een groene long die aansluit bij de moerassen van Ganshoren en de woonbuurt scheidt van de industriezone. Eén van de argumenten van Leefmilieu Brussel is dat tal van bomen ziek zijn, maar dat betwisten Vander Motte en haar medestrijders. Zij hebben advies gevraagd aan een expert die ontkent dat de bomen ziek zijn. “De populieren zijn 60 jaar oud, terwijl de levensduur van de populieren tussen 80 en 100 jaar is.” In de loop der jaren zijn er ook spontaan esdoorns, eiken, wilgen, beuken, essen en vlierstruiken gegroeid.

Leefmilieu Brussel argumenteert dat er meer biodiversiteit moet komen, maar dat is volgens Vander Motte een vals argument omdat die biodiversiteit er is en het speelplein dat Leefmilieu Brussel er wil aanleggen de ontwikkeling van biodiversiteit zal hinderen. De konijntjes, hazen en vele vogelsoorten zullen met de kap verdwijnen, zo vreest Vander Motte. Op 30 mei trekt ze samen met medestanders naar de overlegcommissie.

Op dinsdag 30 mei komt het thema aan bod op de overlegcommissie van de gemeente en zal er besproken worden wat er met het populierenbos zal gebeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?