85-jarige vrouw vermoord in rusthuis in Anderlecht

© Chris Verhaeghe
25/08/2021
Updated: 25/08/2021 11.37u

In een woonzorgcentrum in Anderlecht is afgelopen maandag een bewoonster met geweld om het leven gebracht. Een 85-jarige vrouw werd er aangetroffen met een overgesneden keel. Het gaat om rusthuis Clos Bizet op de Bergensesteenweg. Het parket voert een moordonderzoek, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. De directie van het rusthuis blijkt zelf niet op de hoogte te zijn gebracht waarom het onderzoek loopt.

“De politie werd inderdaad opgeroepen voor een verdacht overlijden in een woonzorgcentrum op de Bergensesteenweg in Anderlecht”, meldt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Ter plekke bleek een 85-jarige vrouw te zijn vermoord."

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en een wetsdokter en de technische recherche van de federale politie aangesteld om verder onderzoek uit te voeren. Er zal ook nog een autopsie gebeuren op het lichaam van het slachtoffer. Het onderzoek is nog lopende, voorlopig werd er niemand opgepakt.”

De directie van rusthuis Clos Bizet, op de Bergensesteenweg, bevestigt dat er op de nacht van zondag op maandag inderdaad een overlijden heeft plaatsgevonden. "De nachtverpleger betrad haar kamer en heeft toen de 112 gebeld. Bij aankomst heeft de politie meteen besloten een onderzoek te starten en niemand toe te laten. Daarom weten wij eigenlijk zelf amper iets", dat zegt Gerda Hanssens, directeur ad interim van het rusthuis. "We hebben geen idee waarom er een politieonderzoek is gestart. Zowel het personeel als de bewoners waren verbaasd dat de politie over de vloer kwam."

De familie van het slachtoffer werd de dag zelf nog op de hoogte gebracht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni