Voetballer Ilombe Mboyo
© Photonews | Voetballer Ilombe Mboyo

AA Gent-voetballer Ilombe Mboyo opgepakt in Brussels hotel

© Chris Verhaeghe
19/01/2022

De voormalige Rode Duivel en speler van AA Gent Ilombe Mboyo is afgelopen weekend opgepakt in een hotel in Brussel voor partnergeweld. Dat meldt Sudpresse en wordt bevestigd door het parket van Brussel. De voetballer bracht een nacht in de cel door en werd nadien vrijgelaten. Het onderzoek loopt wel nog verder.

Mboyo is geen onbekende voor het gerecht. In 2005 werd hij veroordeeld voor een groepsverkrachting. De jonge voetballer was toen 17 jaar oud, het slachtoffer was drie jaar jonger. Via een re-integratieproject in de gevangenis kon hij na zijn vrijlating opnieuw als voetballer aan de slag, waarna hij zelfs bij de nationale selectie belandde.

Afgelopen zaterdag werd Mboyo opgepakt in een hotel waar hij verbleef met een 26-jarige vrouw. "Op 15 januari rond 23.40 uur werden de politiediensten opgeroepen om tussen te komen in een dispuut dat zich afspeelde in de privésfeer in een hotel gelegen aan de Gulden Vlieslaan,” zegt een woordvoerder van het parket van Brussel.

Vrijgelaten zonder voorwaarden

"Volgens de eerste verklaringen van de personen ter plaatsen werden er tijdens een woordenwisseling tussen het koppel verschillende slagen uitgedeeld. Na het verhoor van het slachtoffer werd I. M. gearresteerd. Na de eerste onderzoeksopdrachten heeft het parket een onderzoeksrechter gevorderd."

"Deze laatste heeft, na zijn verhoor, meneer in beschuldiging gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en heeft hem vrijgelaten zonder voorwaarden. Het gerechtelijk onderzoek is lopende, in het belang hiervan zal er niet verder gecommuniceerd worden," klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie