Aantal Brusselaars die zijn aangesloten bij Vlaamse Sociale Bescherming stagneert

© Vlaamse Sociale Bescherming

Niet minder, maar ook niet meer Brusselaars sluiten zich aan bij de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB). Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). De N-VA wil nu dat Beke meer inspanningen levert om de zorgverzekering bekender te maken in Brussel.

De VSB, voorheen de Vlaamse zorgverzekering, is een verzekering die tussenkomt op het vlak van langdurige zorgnood. Eind 2019 waren 43.293 Brusselaars aangesloten bij de Vlaamse Sociale Bescherming. In 2018 waren dat er 43.283, in 2017 43.228. Hiermee blijft het aantal aangeslotenen na een jarenlange dalende trend al een aantal jaren stabiel.

"De bekendheid van de VSB vormt een pijnpunt in Brussel," zegt Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier. (N-VA) "Minister Beke maakt enkel werk van campagnes over de Vlaamse Sociale Bescherming in Brussel als onderdeel van de globale informatieverspreiding in heel Vlaanderen. Dat is niet voldoende, omdat de aansluiting in Brussel vrijwillig is en in de rest van Vlaanderen verplicht."

Tavernier wil dan ook dat Beke extra inspanningen levert: "Een proactieve informatieverspreiding en promotiecampagne, specifiek voor en op maat van de Brusselaars, is een belangrijke eerste stap. Daarnaast moet de minister ook samenzitten met Brusselse actoren in het veld om te bekijken welke initiatieven er genomen kunnen worden om de Vlaamse Sociale Bescherming een betere naamsbekendheid te geven onder de Brusselaars.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?