Aantal ‘Greeters’ in Brussel groeit aan tot 120 gidsen

© Gidsen Brussel België

De Greeters, een internationaal netwerk van vrijwillige gidsen dat ook in Brussel toeristen rondleidt, blijft groeien. Alleen al het afgelopen jaar groeide het aantal gidsen met negen procent. In totaal zijn er nu 120 gidsen aan de slag in Brussel, van 14 verschillende nationaliteiten.

België is, na Frankrijk (41 bestemmingen) en Duitsland (14 bestemmingen) met 9 bestemmingen wereldwijd het derde meest vertegenwoordigde land. Naast Brussel, zijn er ook Greeters in onder andere Charleroi, Luik, Namen en Antwerpen.

Wereldwijd is het netwerk blijven groeien, en zo ook in België. Sinds de oprichting van de Brusselse tak van het netwerk in 2010 is het aantal gidsen gestaag blijven stijgen, tot 120 Greeters dit jaar.

De Greeters zijn gewone Brusselaars met een passie voor de stad. Ze geven toeristen vrijwillig een gepersonaliseerde rondleiding. In Brussel zijn er Greeters met veertien verschillende nationaliteiten. Ze bieden hun diensten aan in verschillende talen, waaronder Frans, Nederlands, Engels, Duits, Catalaans, Spaans, Italiaans, Russisch, Turks en Azeri. 

Het gidsennetwerk ontstond in de jaren 1990 in de Verenigde Staten en viert dit jaar zijn 25e verjaardag. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Halvering aantal GIMB-directeurs blijft uit

samenleving 1519286205

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook