| Hotel Plasky in Schaarbeek.

AB InBev vangt honderdtal Oekraïense medewerkers op in Brussel

© Belga - BRUZZ
06/05/2022

Van de 1.800 AB Inbev-medewerkers die in Oekraïne werkten, is er een honderdtal dat vanwege de crisis in Brussel wordt opgevangen. Dat heeft het bedrijf vrijdag gemeld.

AB InBev heeft via een joint venture drie brouwerijen in Oekraïne, in de steden Chernihiv, Charkov en Mykolajiv.

De werknemers van die brouwerijen, zowel mensen met een logistieke, administratieve of productiefunctie, zijn door het Leuvense bedrijf de afgelopen weken naar andere locaties gebracht.

104 medewerkers en gezinsleden worden opgevangen in Brussel, waarvan 68 in een appartementsgebouw in Sint-Gillis en 36 in Hotel Plasky in Schaarbeek. Volgens een AB Inbev-woordvoerster gaan de kinderen van de Oekraïense medewerkers die worden gehuisvest in Schaarbeek, er intussen ook naar school.

Ook in Leuven worden AB Inbev-medewerkers opgevangen, net als in Praag (Tsjechië) en in andere veilige steden in Oekraïne zelf.

De bierbrouwer staat in voor het verblijf van de mensen, bijvoorbeeld in hotels of appartementen, en geeft hen ook financiële ondersteuning.

"Sinds het conflict is losgebarsten was het voor ons prioriteit nummer één om onze werknemers in veiligheid te brengen", zegt Floris Calcoen van AB InBev. "Daar maken we uiteraard de nodige tijd en middelen voor vrij."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Schaarbeek , Sint-Gillis , Samenleving , AB Inbev , conflict oekraïne rusland

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni