AB produceert eigen honing voor restaurant

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
13/05/2015

De Ancienne Belgique gaat zijn eigen honing produceren. Die wordt dan verwerkt in de maaltijden van het AB-café en restaurant. De muziektempel wil daarmee bijdragen tot de instandhouding van de stedelijke biodiversiteit.

De Ancienne Belgique stuurde woensdag een persbericht, waarin de muziektempel de komst aankondigt van 80.000 nieuwe medewerksters.

Dat laatste is met een korrel zout te nemen, of beter, een lepel suiker. Sinds deze week staan op het dak van de AB twee bijenkorven met elk 40.000 bijen.

Binnen een straal van één kilometer is in de binnenstad voldoende gevarieerd voedsel voorradig, zegt de AB: bomen in straten, parken en plantsoenen, bloemen op de vensterbanken en in stadstuinen.

Doordat er in de stad geen industriële landbouwactiviteit plaatsvindt, moeten de bijen zich minder dan in de meeste landelijke omgevingen zorgen maken over pesticiden. “Honing uit de stad is bijgevolg gezonder dan honing van het platteland”, aldus de AB.

“Voortaan komt elke week een imker langs”, zegt de woordvoerder van de AB aan brusselnieuws.be. “Allicht gaan we al in juli kunnen oogsten."

"We verwachten dat de jaarproductie zal schommelen rond de 10 kilo. Niet voldoende om er geld mee te verdienen of om er honingpotten van te verkopen. We gaan de honing verwerken in de gerechten van ons restaurant."

“Met dit project willen we bijdragen tot de instandhouding van de stedelijke biodiversiteit. We hebben trouwens de ambitie is om zo eco-dynamisch mogelijk te werken. Een ander voorbeeld daarvan is onze AB-Club: daar gebruiken we nog enkel LED-verlichting", luidt het bij de AB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni