Abdeslam wil naar België voor proces Driesstraat

sala Abdeslam sala Abdeslam

Salah Abdeslam wil naar ons land komen om zijn proces over de schietpartij in de Driesstraat in Vorst bij te wonen. Dat meldt VRT NWS en wordt bevestigd door het federaal parket. Het is wel niet zo eenvoudig om Abdeslam over te brengen naar ons land.

Dinsdagmiddag vond de inleidingszitting plaats van het proces van de schietpartij in de Driesstraat, in Vorst. Toen werd de politie, die een huiszoeking deed, onder vuur genomen door terreurverdachten. Salah Abdeslam was aanwezig, maar kon ontsnappen. Drie dagen later werd hij aangehouden in de Vierwindenstraat in Molenbeek.

"Salah Abdeslam heeft geen advocaat en wil niet door een advocaat vertegenwoordigd worden. Wel wil hij persoonlijk aanwezig zijn op het proces, om zich te kunnen verdedigen." Dat zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket aan BRUZZ.

"Maar dat is niet eenvoudig, het moet juridisch kloppen. Zo willen de Franse autoriteiten de absolute zekerheid dat hij daarna terug naar Frankrijk gaat", aldus Van Der Sypt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?