ABVV voert vrijdag actie in Brussel voor loononderhandelingen

© Kevin Van den Panhuyzen
| De socialistische vakbond ABVV (Archiefbeeld).

Het loonoverleg tussen bonden en werkgevers verloopt meer dan stroef. Om zijn eisen kracht bij te zetten, organiseert de socialistische vakbond vrijdag een symbolisch actie, voor het Brusselse centraal station.

De sociale partners onderhandelen momenteel over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de komende twee jaar. Maar dat overleg verloopt uiterst moeizaam. De vakbonden zien een loonsverhoging van 0,4 procent niet zitten. Ze willen een indicatieve loonnorm, waarbij sectoren die het goed doen wat extra kunnen geven. Ze willen ook dat het overleg over hogere uitkeringen vaart krijgt, en los wordt onderhandeld van het loonoverleg.

Vrijdag 12 februari voeren de vakbonden actie in de sectoren en bedrijven. Bedoeling is werknemers te informeren, via werkonderbrekingen, personeelsvergaderingen of pamfletten.

In Brussel zal ook op straat actie worden gevoerd. Het ABVV zal er omstreeks 10.00 uur met een 60-tal mensen een symbolische actie voeren aan het centraal station. Dat zal coronaproof gebeuren, verzekert het ABVV. Maar ook in andere steden zullen symbolische acties worden georganiseerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?