Acht nieuwe bestemmingen in winterseizoen op Brussels Airport

Er komen acht nieuwe bestemmingen op Brussels Airport

In het winterseizoen, van eind oktober tot en met maart, komen er op Brussels Airport acht nieuwe bestemmingen bij. Daarnaast wordt ook op bestaande bestemmingen de connectiviteit versterkt, meldt de luchthaven vrijdag in een persbericht. In totaal zijn er 164 rechtstreekse passagiersbestemmingen op de luchthaven.

De luchtvaartmaatschappij TUI fly start met een tweewekelijkse vlucht naar Puerto Plata op de Dominicaanse Republiek en biedt daarnaast ook een wekelijkse vlucht aan naar het Keniaanse Mombasa. Die route wordt gecombineerd met Zanzibar.

Brussels Airlines zal vanaf februari 3 wekelijkse vluchten op het Poolse Wroclaw aanbieden. De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds midden oktober ook vier keer per week op het Oekraïense Kiev. Ryanair start tweewekelijkse vluchten op het Jordaanse Amman en op het Marokkaanse Marrakesh. Air France is in september al gestart met 6 wekelijkse vluchten op Rennes.

Daarnaast worden ook drie nieuwe bestemmingen sinds het zomerseizoen voortgezet in de winter: Cathay Pacific vliegt 4 keer per week naar Hongkong, Hainan Airlines 2 keer per week naar Shenzhen en Georgian Airways 2 keer per week naar Tbilisi.

Extra vluchten

Ook komen er extra vluchten en een grotere capaciteit op een aantal vluchten bij. Aeroflot voert een derde dagelijkse vlucht naar Moskou uit. All Nippon Airways (ANA) vergroot de capaciteit op de dagelijkse vlucht naar Tokio, van een Boeing 787-8 naar een Boeing 787-9 met 215 zitjes, of 46 zitjes extra per vlucht. Vanaf januari vergroot ook Etihad Airways de capaciteit op de dagelijkse vlucht naar Abu Dhabi, met 37 zitjes extra per vlucht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?