Acht personeelsleden Museum voor Natuurwetenschappen lopen vergiftiging op

dino roofdino natuurwetenschappen
© Photonews
| Het Museum voor Natuurwetenschappen
© Photonews
| Het Museum voor Natuurwetenschappen

De medewerkers zijn uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeluk vond plaats in een ruimte die niet toegankelijk was voor het publiek. De museummedewerkers werden bedwelmd door een gebroken bokaal formaline, een desinfecterend middel.

"In een technische ruimte die niet toegankelijk was voor het publiek brak een bokaal gevuld met formaline. Acht medewerkers van het museum die irritaties aan de luchtwegen vertoonden werden uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht," verklaart Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

"Het HAZMAT-team van de brandweerlieden (gespecialiseerd in interventies in gevaarlijke producten, nvdr.), uitgerust met beschermende pakken, voerde de nodige metingen uit. De gemeten waarden zijn niet alarmerend. Het museum werd niet geëvacueerd omdat het incident plaatsvond in maar één lokaal,” klinkt het verder.

Er is dus geen gevaar voor de bezoekers. De technische dienst van het museum, die gewend is om met chemicaliën te werken, zorgt voor de reiniging van het lokaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?