Acteur Soufiane Chilah promoot knelpuntberoepen in Brussel

© Facebook Bianca Debaets

De gezinssector in Brussel is op zoek naar gekwalificeerd personeel. Om gemotiveerde mensen aan te trekken, speelde Brussels acteur Soufiane Chilah op vrijdag mee in een promotiefilmpje. “Ik weet hoe moeilijk opvoeden kan zijn.”

Om de uitbreiding van de gezinssector in Brussel te garanderen, is er heel wat gekwalificeerd personeel nodig. Daarom lanceerde Brussels staatssecretaris en VGC-Collegelid bevoegd voor Gezin Bianca Debaets (CD&V) vorige lente het platform Werkenvoorketjes.brussels.

Via dit platform kunnen onder meer kinderdagverblijven op zoek gaan naar personeel en kunnen werkzoekenden meer informatie vinden over werken in de gezinssector. “Daaruit blijkt dat we op dit moment nog zo'n 50 mensen nodig hebben in de sector,” zegt Debaets aan het Nieuwsblad. “Maar zorgberoepen kampen met een imagoprobleem.”

Groot gezin

Om dat imagoprobleem te verhelpen, werd vrijdag een aantal promotiefilmpjes gedraaid die tonen dat kinderverzorgers niet enkel pampers verschonen. Soufiane Chilah, bekend van onder meer ‘Black’ en ‘Dode Hoek’, speelde mee.

“Ik kom zelf uit een groot gezin en weet dus hoe moeilijk opvoeden kan zijn,” vertelt hij. “Toen ik hoorde dat er te weinig personeel was in de zorgsector, twijfelde ik niet om mij daarvoor te engageren. Kinderen zijn de toekomst. We moeten hen zo goed mogelijk begeleiden.”

Ook Jan Paternoster, frontman van 'Black Box Revelation' speelt mee in een filmpje rond zorgberoepen. Het filmpje werd opgenomen in een crèche waar zijn mama werkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?