Actie voor proces Maximiliaanpark: 'Solidariteit is geen misdaad'

© BRUZZ
| De betogers vormden een erehaag aan het Poelaertplein om hun steun te betuigen voor de 12 mensen die verdacht worden van mensensmokkel.
Updated: 06-09-2018 - 09:59

De twaalf mensen die verdacht worden van mensensmokkel omdat ze sans-papiers hielpen in het Maximiliaanpark, konden deze ochtend rekenen op een honderdtal sympathisanten voor het Justitiepaleis. Het proces werd vandaag ingeleid, de debatten worden gevoerd op 7, 8 en 9 november.

Een honderdtal betogers verzamelde donderdagochtend aan het Justitiepaleis. Daarvoor had 11.11.11 woensdag opgeroepen met de slogan 'solidariteit is geen midaad'. De beklaagden staan terecht voor mensensmokkel in het Maximiliaanpark, maar hulporganisaties noemen de beklaagden hulpverleners en geen mensensmokkelaars.

De betogers wilden er niet alleen de beklaagden een hart onder de riem steken, ze stelden er ook een platform voor.

'Solidarity is not a Crime', zo heet het platform, moet de beklaagden ondersteunen. Er komt ook een crowdfunding om geld in te zamelen voor de beklaagden die juridische ondersteuning niet kunnen betalen.

Intimidatie

Twaalf mensen, onder wie twee journalistes, komen vandaag voor de rechter op verdenking van mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De twee journalistes worden ervan verdacht smokkelaars onderdak te hebben verleend en migranten over de grens te hebben geholpen.  De beklaagden vinden het proces onterecht en spreken van intimidatie.

De debatten worden gevoerd vanaf 7 november en zullen drie dagen in beslag nemen. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?