Actiris wil meer werkgevers overtuigen hun diensten te gebruiken

© PhotoNews

De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris lanceert maandag een nieuwe campagne om haar rekruteringsdiensten van Select Actiris in de kijker te zetten bij de Brusselse werkgevers. De dienst is gratis, maar slechts een zesde van de Brusselse werkgevers gebruikt Select Actiris momenteel.

Bij Select Actiris werken 245 medewerkers die elke dag kandidaten opsporen die voldoen aan de specifieke eisen van de werkgevers. In functie van de vraag van de werkgever kan deze werkaanbiedingen volledig zelf online verspreiden of beroep doen op de werkgeversconsultants. De rekruteerders kunnen dan zorgen voor een preselectie waarbij ze de werkgevers zes geschikte kandidaten voorleggen na maximaal vijftien dagen.

In de afgelopen maand zorgde Select Actiris dat 1.147 mensen een nieuw contract tekenden bij 617 verschillende werkgevers. Sinds 2011 verviervoudigde het aantal behandelde vacatures bij de rekruteringsdienst bijna van 3.369 toen, naar 12.541 in 2018. Toch moet dat nog beter.

36.000 werkgevers

"We moeten nog heel veel werkgevers overtuigen. Actiris werkt samen met 6.000 werkgevers, terwijl er 36.000 zijn in Brussel. Als zij allemaal één werkaanbieding per jaar zouden bezorgen aan Select Actiris, zouden we de werkloosheid in Brussel de wereld uit helpen", stelt Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

Select Actiris biedt evenwel nog meer aan dan rekruteringsdiensten. Indien nodig zijn er opleidingen voor het toekomstig personeel, krijgt de werkgever alle informatie over de verschillende soorten tewerkstellingssteun en is er zelfs bijstand voor de ontwikkeling van een diversiteitsbeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?