Afbraak asbesthangar begint op 26 januari

© Saskia Vanderstichele

Het gemeentebestuur van Molenbeek is ongerust over het uitblijven van de werken voor de afbraak van de asbesthangar aan de Ninoofsepoort. Niet getreurd, vernam brusselnieuws.be: de werken beginnen op 26 januari.

Het gemeentebestuur van Molenbeek begrijpt niet waarom de afbraakwerken van de zogenaamde asbesthangar aan de Ninoofsepoort nog niet begonnen zijn. Burgemeester Françoise Schepmans (MR) nam op 9 september vorig jaar een afbraakbesluit voor de hangar, omdat de asbestdeeltjes een gevaar zouden betekenen voor de volksgezondheid.

Het komt aan de eigenaar toe, het Brussels Gewest, om de hangar af te breken. De Grondregie van het Gewest liet de gemeente eerder weten dat de de werken op 5 januari zouden beginnen.

"Het heeft langer geduurd dan verwacht om de milieuvergunning in de wacht te slepen", zegt Anne Thiebault van de Grondregie aan brusselnieuws.be. "Die vergunning is nodig omdat het gaat om de verwijdering van asbest. Maar nu is het zeker. De werken gaan van start op maandag 26 januari om 7 uur 's morgens."

De Grondregie verwacht dat de werken een maand gaan duren. Beliris, een samenwerkingsvehikel tussen de federale overheid en het Brussels Gewest, geeft 200.000 euro voor de werken. Indien de werken meer zouden kosten, dan moet het Brussels Gewest bijspringen.

Eenmaal de loods afgebroken wil Molenbeek er een park aanleggen. De tijdelijke inrichting van een parkje wordt mogelijk toevertrouwd aan buurtverenigingen.

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij wil voorts woningen bouwen op een deel van de site. Molenbeek ziet dat niet zitten.

Het dak van de leegstaande loods brandde af op 15 augustus. Verschillende daklozen brachten er de nacht door, maar toch werd niemand gewond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?