20180512- MG 9127

| Zinneke Parade 2018.

Afgelaste Zinneke Parade en Klarafestival krijgen toch subsidies

Thijs Roelen
© BRUZZ
09/04/2020

Dankzij het Brusselse steunmaatregelenpakket krijgen afgelaste of geannuleerde evenementen toch hun eerder toegekende subsidies. Onder meer de Zinneke Parade en Klarafestival hebben daar recht op.

Het Klarafestival had normaal van 12 tot 29 maart moeten plaatsvinden, de Zinneke Parade stond gepland voor 16 mei. Beide evenementen werden afgelast. De kans is groot dat ook het Brussels Jazz Weekend (29-31 mei) dat lot staat te wachten. Toch hoeven zij niet te vrezen voor hun overheidsbijdragen.

Zoals in het Brusselse steunmaatregelenpakket vermeld staat, blijft voor evenementen die uitgesteld worden naar later in 2020 de subsidie bestaan. Evenementen die volledig afgelast worden, krijgen toelating om de subsidie te gebruiken voor reeds aangegane en niet annuleerbare kosten.

Conform die maatregelen, besliste de Brusselse regering donderdag om 135.000 euro toe te kennen aan de organisatie van de Zinneke Parade, 140.000 euro aan de organisatie van het Klarafestival en 185.000 euro aan de organisatie van het Brussels Jazz Weekend.

"Deze evenementen zijn belangrijk voor Brussel", aldus Zeynep Balci, woordvoerster van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "We willen ze nu steunen, zodat ze in de toekomst opnieuw kunnen plaatsvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cultuurnieuws , corona , coronavirus , coronacrisis , Zinneke Parade , Klarafestival , brussels jazz weekend

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni