Afslachting eenden in Vijverpark schokt buurtbewoners

© brusselnieuws.be
31/05/2011
Een tweetal weken geleden zijn in het Vijverpark in Anderlecht zo'n dertig eenden op brutale wijze vermoord en meegenomen. Oppositieraadslid Walter Vandenbossche (CD&V) brengt het nieuws naar buiten. Hij vraagt dat de gemeente het eendenbestand herstelt.

"Drie tot vier vijfde van het eendenbestand in het Pedepark is vermoord en weggehaald," legt Walter Vandenbossche uit aan brusselnieuws.be. "Het gaat om een aanslag op het leefmilieu. Verschillende getuigen hebben gezien hoe de eenden eerst de nek werden omgewrongen door vier daders en nadien in de koffer van vier voertuigen werden gegooid, vermoedelijk om ze op te eten."

Volgens Vandenbossche hebben getuigen minstens één nummerplaat van de daders genoteerd. Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) zegt echter aan brusselnieuws.be niet op de hoogte te zijn dat een nummerplaat bekend is. "Dat zou het onderzoek vergemakkelijken."

"De buurtbewoners reageren geschokt," vervolgt Vandenbossche. "Het Vijverpark is een park waarin de minder begoede bevolking aan recreatie doet. Je kan het beschouwen als het kleine Zwin van Anderlecht." Het park bevindt zich tussen de Maurice Carêmelaan en de Marius Renardlaan net binnen de Ring nabij de Cora-hypermarkt.

Gaia
Vandenbossche vroeg tijdens een interpellatie op de gemeenteraad dat het politietoezicht in het park wordt verhoogd en dat er een camera wordt geplaatst. Hij wil ook dat de gemeente het eendenbestand herstelt. Burgemeester Van Goidsenhoven ziet dat laatste niet zitten: "Het gaat om wilde eenden. Ze zijn geen eigendom van de gemeente en zijn bovendien niet typisch voor de lokale fauna."

Vandenbossche overweegt om aan dierenrechtenvereniging Gaia hulp te vragen om het eendenbestand in het Pedepark weer op te krikken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni