Afvalbrand beschadigt gevel cinema Vendôme

© GK

Donderdagnacht is de Waversesteenweg in Elsene opgeschrikt door een brand ter hoogte van Cinema Vendôme. Volgens de brandweer ontstond de brand nadat iemand vuilnis in brand stak. Er vielen geen gewonden.

“Rond half twee ’s nachts kregen wij een oproep binnen voor de brand,” zegt Walter Derieuw van de brandweer. “Het ziet ernaar uit dat iemand afval dat klaarstond om opgehaald te worden in brand heeft gestoken. De vlammen zijn dan overgeslagen op de gevel van de bioscoop.”

Door de brand zijn enkele ruiten van kantoren boven de bioscoop en een aanpalend huis gesprongen. Er was ook een hevige rookontwikkeling. “Maar er was niemand aanwezig, dus er zijn geen gewonden gevallen,” aldus Derieuw nog.

Cinema Vendôme is vandaag/vrijdag wel gewoon open, laten de uitbaters weten aan BRUZZ.

De brandweer laat weten dat er ook in de Koninklijke-Prinsstraat, ook in de Matongewijk, afval in brand is gestoken (lees verder onder de foto).

Brand Waversesteenweg
© David Neyskens
| Het vuur ontstond rond 1 uur 's nachts.

'Gemeente moet verantwoordelijkheid nemen'

Verschillende oppositiepartijen wijzen naar het huidige bestuur. "Het wordt tijd dat de gemeente samen met het gewest eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt en een oplossing vindt voor de dagelijkse vuilnisbelt" zegt David Neyskens, lijsttrekker voor N-VA in Elsene.

Volgens Geoffroy Kensier van Objectif XL heeft het bestuur de Matongewijk in de steek gelaten. "De enkele politieacties op enkele weken van de gemeenteraadsverkiezingen, zullen geen structurele veranderingen brengen", aldus Kensier.

Burgemeester Dominique Dufourny (MR) laat in een korte reactie weten dat de politieaanwezigheid de komende nachten versterkt zal worden.

De politie heeft een onderzoek geopend naar de feiten, weet La Capitale.

Matonge 2
© GK

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?