| De problemen doen zich voor in Ukkel, Elsene en bepaalde wijken van Brussel-Stad.

Afvalophaling opnieuw verstoord door vakbondsactie

VT
© BRUZZ
12/11/2018
Updated: 12/11/2018 17.30u

De huisvuilophaling is maandag sterk verstoord in de Brusselse gemeenten Ukkel en Elsene, rond Bockstael en in de kanaalzone. Dat komt door vakbondsacties. Dat heeft Etienne Cornesse, communicatiedirecteur van het regionaal agentschap Proper Brussel, gezegd. Maandagnamiddag werden inhaalcollectes opgezet.

De staking is een gevolg van de hervorming van de ophalingen. Zo werden papierophalingen van de namiddag naar de ochtend verplaatst, wat het werk voor die ploegen veel zwaarder maakt, aldus Michel Piersoul van de liberale bond VSOA. Daarop legden de vuilnisophalers het werk neer.

Vrijdag waren er al besprekingen geweest met de directie, maar de arbeiders vonden dat ze onvoldoende gehoord werden. Daarop werden de eerste acties gevoerd. Omdat er maandag geen nieuwe voorstellen kwamen, bleef de actie doorgaan. Ook de volgende dagen kan de actie nog voortduren.

Recyclagepark gesloten

Bovendien werd het Recyclagepark aan de Van Praetbrug op vrijdag 2 november gesloten, nadat het personeel slachtoffer was van agressie. Het personeel vraagt al meer dan een jaar versterking om de identiteit te controleren van de bezoekers van het park, volgens Piersoul.

De werknemers in het park worden namelijk regelmatig aangevallen, verbaal maar ook fysiek, door individuen die niet willen betalen om hun afval te komen deponeren. Ook over dat probleem werd vorige vrijdag overleg gepleegd, maar er kwam maandag geen versterking opdagen voor het personeel in het recyclagepark.

Omdat er maandagnamiddag opnieuw agressies plaatsvonden tegen het personeel, ging het park om 15 uur dicht. Het recyclagepark Zuid ging eveneens dicht uit solidariteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Elsene , Ukkel , Samenleving , Net Brussel , vuilnisophaling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni