Afvalophaling verstoord door vakbondsprotest

© MP
Updated: 02-10-2018 - 14:29

De afvalophaling is grondig verstoord door het vakbondsprotest van dinsdag. Net Brussel, dat de ophaling organiseert, vraagt burgers om hun niet-opgehaalde zakken op het voetpad tegen de gevel te laten staan.

Niet alleen het openbaar vervoer is verstoord door het vakbondsprotest, ook de afvalophaling loopt in het honderd.

Net Brussel laat weten dat er vuilzakken zijn blijven staan in Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Jette, Ganshoren, Sint-Pieters- en Sint-Lambrechts-Woluwe, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Haren en een klein stuk van Etterbeek.

Laten staan

De afvalophalingsdienst vraagt burgers om hun niet-opgehaalde zakken op het voetpad, tegen de gevel te laten staan. Dinsdagnamiddag en in de komende dagen zullen inhaalophalingen worden georganiseerd, in functie van de beschikbare menskracht. Net Brussel zal voorrang geven aan de ophaling van de blauwe zakken.

Zeven ophaalrondes van containers zijn evenmin verzekerd, waaronder twee van glas. Eén inhaalophaling is woensdag al gepland.

De containterparken Oudergem, Noord, Humaniteit (Vorst) en Sint-Pieters-Woluwe zijn open en werken de hele dag normaal. Recypark Zuid is sinds 13.30 uur gesloten. Recypark Humaniteit ligt 500 meter verderop, de overheid vraagt bezoekers daarnaartoe te gaan.

De drie geplande inzamelmomenten voor klein gevaarlijk/chemisch afval van dinsdagnamiddag in Oudergem gaan niet door.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?