Agent aan oog geraakt door waterkanon op ambtenarenbetoging

© Didier Lebrun/Photo News
| 10.000 betogers daagden op.

Vrijdag stapten 10.000 ambtenaren door Brussel tegen de ziekteregeling. Tijdens de betoging raakte een agent gewond aan zijn rechteroog. “Ik vrees dat ik dat oog niet meer zal kunnen gebruiken.”

De betoging verliep grotendeels rustig, tot betogende brandweermannen het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) probeerden te benaderen rond 12 uur 45.

De politie reageerde met traangas en een waterkanon, maar één agent raakte daarbij gewond. “Ik had het bevel gegeven om het waterkanon in te zetten, om de betogers te kalmeren”, zegt politiecommissaris Philippe Vandenhole in La Capitale.

“Maar ik werd zelf geraakt door een waterstraal van 20 bar”, gaat hij verder. Daarbij werd zijn rechteroog geraakt. Al bloedend werd hij naar het ziekenhuis gebracht en hij is nu minstens twee weken arbeidsongeschikt.

Maar de politiecommissaris vreest vooral voor de gevolgen van dit incident op langere termijn. “Ik zie nu niets met dat oog. De dokters kunnen nog niet zeggen of er een zenuw geraakt is. Maar ik vrees dat ik mijn oog zal verliezen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?