Agenten brengen baby ter wereld op parking

© brusselnieuws.be
02/08/2014

Drie Brusselse politie-inspecteurs hebben vorige week de kleine Fajed ter wereld op de parking van het ziekenhuis Sint-Jan. Er was niet meer genoeg tijd om de spoedafdeling nog te bereiken.

Het trio zag op 24 juli een wagen ter hoogte van de Albert II-laan aan hoge snelheid voorbijscheuren. Ze zetten meteen de achtervolging in en hielden de bestuurder staande. Maar toen bleek dat de snelheidsduivel zo hard reed omdat zijn vrouw aan het bevallen was, en hij het ziekenhuis tijdig wilde bereiken.

In Het Laatste Nieuws doet inspecteur Yvan Remacle het verhaal: "We hebben direct de weg vrijgemaakt met sirene en zwaailichten. Even later kwamen we aan op de parking van de spoeddienst."

Maar toen was het hoofdje van de baby al zichtbaar. "Ik heb toen mijn instinct gevolgd", vertelt de vader van drie. "Ik heb de moeder opgedragen hard te duwen, en de schoudertjes van het kindje gedraaid opdat het geboren kon worden. Toen er eindelijk een vroedvrouw was, lag het kindje al in mijn armen."

Begin deze week hebben de ouders de inspecteurs uitgenodigd om hen te bedanken.

"Zonder hen weet ik niet hoe het zou zijn afgelopen", aldus de trotse vader in de krant. "We zullen contact blijven houden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni