Akkoord in zicht voor zaal onder Anneesens

Er is een akkoord in zicht voor de uitbating van de evenementenzaal in het premetrostation Anneessens. Binnenkort kunnen er socio-culturele activiteiten plaatsvinden.

De zaal in station Anneessens - op de eerste ondergrondse verdieping - is een van de vele ongebruikte ruimten op het ondergrondse net van de MIVB. Voormalig Brussels minister Pascal Smet (SP.A) liet die ruimtes inventariseren. Met name de 1.200 vierkante meter ruimte onder Anneessens, in hartje Vijfhoek, zou open gesteld worden voor het publiek.

De ruimte werd weliswaar gerenoveerd in 2008, maar sindsdien maar zelden gebruikt.

Binnenkort moet daar verandering in komen. Het Brussels Gewest, de Stad Brussel en de MIVB leggen op dit moment de laatste hand aan een overeenkomst over de uitbating van de ruimte, zegt het kabinet van minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) aan brusselnieuws.be.

"Dankzij deze overeenkomst wordt het binnenkort mogelijk om in de zaal socio-culturele activiteiten te laten plaatsvinden," aldus woordvoerder Philippe Vanstapel.

Of de locatie ook dienst zal kunnen doen als fuifzaal - een van de oorspronkelijke ideeën van Smet - is nog niet helemaal duidelijk. Fuiven betekent meteen dat de zaal langer moet open kunnen blijven dan het metronet. Enkele jaren geleden was daarom al sprake van de bouw van een extra toegang voor de zaal. Of die er komt kan het kabinet niet bevestigen.

Later op de week volgt normaal gezien meer info over de toekomst van de zaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?