Al 20 vrachtwagens naar Oekraïne dankzij inzamelingsactie aan Paleis 11

Fonds Renaissance de la Nation aan Paleis 11

Al meerdere dagen staan honderden Oekraïense vluchtelingen aan te schuiven aan het registratiecentrum in Paleis 8 van de Heizel. Enkele tientallen meters verderop, aan Paleis 11, houdt vrijwilligersorganisatie Fonds Renaissance de la Nation zich bezig met de verzameling van hulpmiddelen voor de slachtoffers in Oekraïne. Ondertussen zijn er al 20 vrachtwagens naar het oorlogsgebied vertrokken.

Sinds begin maart zijn de neven Sergiy Lytvyn en Andriy Pasynok bezig met de inzameling van hulpmiddelen voor de slachtoffers in Oekraïne. In samenwerking met de Oekraïense ambassade en Brussels Expo heeft de organisatie een overvloed aan donaties ontvangen.

“We zijn heel dankbaar voor alle donaties," zegt Sergiy. “Die hebben ons heel erg op weg geholpen en ervoor gezorgd dat we zoveel mensen in Oekraïne kunnen helpen.”

inzamelingactie_van_fonds_renaissance_de_la_nation_aan_paleis_11.jpg
Inzamelingactie van Fonds Renaissance de la Nation aan Paleis 11

De vrachtwagens vertrekken hoodzakelijk naar het westen van het land, waar de situatie wat stabieler is. Vooral steden als Lviv, Lutsk en Vinnytsia werden tot nog toe aangedaan. Eenmaal aangekomen wordt de vracht opgedeeld in kleinere ladingen en vervoert men ze naar de crisislocaties.

Overschot

Door de vele donaties merkt de organisatie op dat er een groot overschot is aan kleding. Wat overblijft wordt apart gehouden en gedoneerd aan Oekraïense vluchtelingen in België.

“Wat wij wel nog altijd kunnen gebruiken is medisch materiaal”, vertelt vrijwilliger Pavlo. “Pijnstillers, verband, pleisters - vooral daar hebben de meeste mensen nood aan”.

Fonds Renaissance de la Nation is voortdurend op zoek naar vrijwilligers of donaties. Je kan hen altijd online steunen via hun Facebookpagina.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?