In samenwerking met de Stad Brussel stellen 24 horecavestigingen hun toiletten gratis ter beschikking als 'gasttoilet'. Mensen zijn er dus niet verplicht om iets te consumeren. Je kan de deelnemende zaken herkennen aan het logo op hun raam.

Enkele weken geleden ondertekenden 24 horecavestigingen een overeenkomst met Stad Brussel. De meeste bevinden zich in het centrum van Brussel, maar ook in Laken, Neder-over-Heembeek en Haren zijn er deelnemende horecazaken. De bedoeling is dat de handerlaar zijn toiletten gratis ter beschikking stelt en dat de Stad de handelaar steunt met een toelage voor het gebruik en de schoonmaak van de toiletten.

Binnenkort komen er wellicht nog 20 horecazaken bij. Ze hebben nog geen overeenkomst getekend, maar gaven wel aan dat ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen.

logo_gasttoilet.jpg

Je kan de deelnemende zaken herkennen aan het logo op hun raam.

Het doel is om binnen een aantal maanden 50 gasttoiletten te hebben en tegen eind 2022 zelfs 70. De gasttoiletten kaderen in het Toiletactieplan van de Stad Brussel. Dat plan omvat diverse initiatieven om het aantal toiletten en urinoirs te verhogen. Naast de gasttoiletten wil de Stad ook investeren in openbare toiletten, mobiele toiletten en 'uritrottoirs' of mobiele urinoirs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni