Al bijna 117.000 inbreuken op coronamaatregelen

© PhotoNews

Sinds de start van de coronamaatregelen op 14 maart zijn in totaal al zo'n 117.000 inbreuken geregistreerd bij de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG). Dat blijkt uit cijfers van de federale politie waarover La Libre Belgique donderdag bericht.

Het gaat om verschillende soorten inbreuken, gaande van het niet respecteren van het verbod op samenscholing, de maatregelen rond social distancing en de openingsuren.

De politie heeft zo'n 1.400 processen-verbaal opgesteld voor het niet dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer. Daar komen nog eens de processen-verbaal bij die uitgeschreven zijn door Securail. Die cijfers zijn nog niet helemaal up-to-date. Het kan nog enkele dagen duren voordat die cijfers zijn gemeld bij de ANG.

Verschillende politiezones hebben beslist om de controles te verhogen. Dit is met name het geval voor Brussel, waar drie burgemeesters (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost) deze week de politie hebben gevraagd de controles te versterken vanwege het toenemende aantal besmettingen. Andere gemeenten hebben versterking van de federale politie gevraagd omdat er bijvoorbeeld veel toeristen aanwezig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?